BELGE VE BİLGİ YÖNETİMİNDE DİJİTALLEŞTİRMENİN TEMEL İLKELERİ

BELGE VE BİLGİ YÖNETİMİNDE DİJİTALLEŞTİRMENİN TEMEL İLKELERİ

DİJİTALLEŞTİRME PROGRAM KILAVUZU ŞİRKET BELGELERİNİZİ PLANLAMANIZA, KULLANMANIZA VE ONLARIN DEĞERİNİ ARTIRMANIZA NASIL YARDIMCI OLUR?

Başarılı Belge ve Bilgi Yönetimi (RIM), planlama, organizasyon ve kapsamlı bir strateji gerektirir. Fiziksel ve dijital belgelerin oluşturulması, aktif kullanımı, arşivlenmesi ve imhasına kadar geçen süreci kontrol etmek için birçok etkeni dikkate alan iyi düşünülmüş bir plan çok önemlidir. Belge ve Bilgi Yönetimi iyi yapıldığında, bilgi riskinin sınırlandırılmasına, maliyetlerin yönetilmesine ve kuruluşunuzdaki büyük veri analitiğinin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

NEDEN ŞİMDİ DİJİTALLEŞTİRMELİ?

Bilgiyi yanlış yöneten şirketinizi bekleyen sonuçlar yavaş işleyen süreçler, zamanında ve doğru alınamayan kararlar, gereksiz yere yükselen maliyetler, sinirli müşteriler ve düşük verimlilik olacaktır.

 

Pandeminin bize öğrettiği şeylerden belki de en önemlisi, şirketlerin süreklilikleri için bilgi belge ve iş akışlarının dijitalleştirilmesi; mekan ve zaman sınırlaması olmadan erişilebilir ve yönetilebilir hale getirilmesi gerekliliği.  Ayrıca birçok kuruluş, halen kullanılan veya arşivde tutulan belgeleri ve iş akışlarını dijitalleştirerek ofis içinde tutulan arşivlerin kapladığı alanı değerlendirebileceklerinin de farkına varıyor.